Domácí pizza: rychle a jednoduše

Přejedli jste se mražených polotovarů a rádi byste svou domácí pizzerii posunuli na vyšší úroveň? Máme pro vás jednoduchý a hlavně rychlý recept na domácí pizzu. Její příprava vám nezabere více než 30 minut a ještě rychleji zmizí z vašeho talíře.

Pec na pizzu nebo horkovzdušná pec?

Zapomeňte na mikrovlnnou troubu! Pro náš recept jsme zvolili pec na pizzu Ariete, protože její zahřátí trvá mnohem kratší dobu a kvalitní žáruvzdorný kámen dodá vaší pizze křupavost jako ve skutečné pizzerii. Obsluha je skutečně jednoduchá, protože troubu stačí pouze nastavit na správnou teplotu a čas.

Ariete Piza Maker

Co budeme potřebovat k přípravě pizzy?

  • česnek
  • hladkou mouku
  • malý rajčatový protlak
  • koření na pizzu
  • těsto - polotovar na těsto seženete téměř v každém obchodě s potravinami nebo si můžete udělat vlastní kvásek
  • šunku - doporučujeme
  • Serano sýr - doporučujeme sýr s výraznou chutí, například eidam nebo mozzarellu
  • kukuřice
  • cherry rajčátka
  • rukola, baby špenát nebo další ingredience podle chuti: olivy, žampiony, ananas 

Příprava domácí pizzy

Většinu ingrediencí je třeba připravit předem, aby těsto kvůli zdlouhavé přípravě nevyschlo. Na pracovní ploše bychom měli mít očištěný česnek, nastrouhaný nebo na plátky nakrájený sýr, nakrájená cherry rajčata a na plátky nakrájenou šunku. Pokud máme vše po ruce, můžeme začít.

1. Desku, na které budeme připravovat těsto, lehce poprášíme hladkou moukou. V případě, že máme polotovar těsta, stačí použít váleček a vykrojit potřebnou velikost, asi 25×25 cm. Pokud jsme si těsto připravili sami, zpracujeme ho v rukou, a poté upravíme válečkem. Během zpracování těsta rozdrtíme stroužek česneku a vetřeme ho do těsta.

2. Těsto je připraveno! Je čas zapnout troubu na maximální teplotu a čas.

3. Doba ohřevu trouby přibližně odpovídá době pro přípravu pizzy.

4. Na připravené těsto rozetřete přibližně jednu lžičku rajčatového protlaku. Množství protlaku dávkujte podle chuti a podle toho, zda máte rádi pizzu se sušším nebo šťavnatějším základem.

5. Pizzu lehce posypte pepřem a strouhaným sýrem, okraje nechte prázdné.

6. Na pizzu položte všechny ingredience, které jste si vybrali. V našem případě šunku, cherry rajčata, kukuřici, rukolu a baby špenát. Těsně před vložením pizzy do trouby ji ještě jednou posypeme strouhaným sýrem.

7. Vložte pizzu do pizza pece a pečte asi 4 minuty, nebo dokud okraje nezačnou hnědnout. Dalším ukazatelem, že je pizza hotová, je, když se její dno nepřipéká k troubě.

8. Vyndejte pizzu z trouby a nakrájejte ji přiloženým kolečkem.

Tip: Po vyjmutí z trouby zkuste pizzu posypat čerstvou mozzarellou. My jsme mozzarellu připravili v jedinečném výrobníku sýra Ariete B-cheese. Nezapomeňte sledovat náš blog a sociální sítě pro další chutné recepty. A na závěr nám nezbývá nic jiného než vám popřát dobrou chuť.

Pošlete článek známému